Downs syndrom dagen

  • 21.03.2017 - 17:00

Nå er det er en gang som veldig mange her i verden kjenner eller har et barn som har det. Nemlig om menneskene som har down syndrom, jeg vet egentlig helt hvor jeg skal starte fordi det er noe som har bestemt at skal være en offer i samfunnet. Veldig mange mennesker blir mobbet og ofte av de menneske vet jeg har downs syndrom eller bruker utrykket som et negativt måte. mediene snakker ikke så mye om dem eller så tenkte at jeg skulle gi denne dagen min litt mening. Faktisk kan jeg dele med dere en historie som kanskje gir litt mer mening og for fleste til å tenke. Jeg husker en dym time som vi hadde på VGS og husker at alle gikk ned for skifte fordi timen var over. Jeg hørte 3 stykker som ikke hadde gym tøy og satt på scenen ved gymsalen å bare lo av en som hadde downs syndrom. Jeg er veldig sikker på også at lærene ikke merket noe som jeg forstår og de som har det kan ikke se alt de heller så jeg gikk bort å sa at hvis dere vil snakke om henne som har downs syndrom så snakk om meg, fordi jeg kan si at jeg tåler det kanskje bedre og jeg er nok den som enkelt kan si ifra for andre men kanskje ikke meg selv hele tiden fordi jeg vet at jeg takler det på en annen måte.

Vet du Jeg har egentlig lært utrolig mye av mennesker som har Downs Syndrom og vet du at hvis det er noen "syke" mennesker så er ikke de som downs syndrom fordi som regel er de utrolig snille og lever det gode men ja, de kan være sure men ikke på den måten vi er og alle andre er på. Og beste minnene mine er nok at jeg ble venn med en som hadde downs syndrom og snakket tegn til tall pluss tegnespråk og det er det beste av noe jeg kan oppleve nå i hverdagen. 

Så alle som har Downs Syndrom.... Følg din drøm og samfunnet ser nok den retten dere har også pluss dere er unike arbeids kraft for alle rundt om i Norge, Tro meg og liker utrolig godt smilet deres. 

 

Bilderesultat for downs syndrom tiger

( Google )

 

liveterherlig93

21.03.2017 kl.17:14

viste ikke om denne dagen :)<3

Nora Piscopo

21.03.2017 kl.20:00

Så bra at du sa ifra til de som snakket med han/henne!
hits